Jong Oranje

In de georganiseerde sport werken veel jonge, talentvolle en gemotiveerde mensen. Een deel komt elkaar wel eens tegen bij bijeenkomsten, maar de meerderheid zou elkaar op straat niet herkennen. En dat terwijl veel Young Professionals in hun werk met dezelfde thema’s bezig zijn, met vergelijkbare ideeën rondlopen en dezelfde drive hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de georganiseerde sport. Om deze Young Professionals dichter bij elkaar te brengen is begin 2014 Jong Oranje ontstaan.

Doel

Jong Oranje heeft twee doelstellingen: verbinden binnen en buiten de sport. Allereerst brengen we Young Professionals met elkaar in contact om kennis uit te wisselen en op die manier de slagkracht van hun organisaties te vergroten. Daarmee leren we elkaar én de carrièremogelijkheden binnen de sport beter kennen. Daarnaast kunnen we veel leren van het bedrijfsleven, en daar komt onze tweede doelstelling om de hoek kijken: de kennis vanuit andere bedrijfstakken benutten om de sport te versterken.

Doelgroep

Jong Oranje is gericht op HBO/WO-professionals die 35 jaar of jonger zijn en een dienstverband hebben bij NOC*NSF, één van de aangesloten sportbonden, Sport & Zaken en/of de WOS. Stagiaires en ZZP’ers vallen niet onder de doelgroep.

Aansluiten

Zoek je meer informatie? Wil je aansluiten en aan onze activiteiten meedoen? Heb je suggesties of interessante cases die je graag aan Jong Oranje voorlegt? Neem dan contact op met het aanvoerdersteam! Dit team bestaat uit Evelien Meijer (Sport & Zaken), Sanne van Til (NOC*NSF), Thysia Pater (KNZB), Richard Jacobs (NOC*NSF), Bart van Roessel (Watersportverbond), Yvette van de Graaf (VSK), Michiel Maas (KNGU) en Dorien Tenhaeff (Nevobo). Zij zijn te bereiken via jongoranjenetwerk@gmail.com.

Nieuws

Via deze website kun je al het nieuws van en over Jong Oranje volgen! Bekijk hier alle nieuwsberichten en geplande activiteiten van Jong Oranje. Je kunt ons ook via Twitter volgen: @jongoranjeyp.

 • 24 november: Sneakergala

  12-10-2017

  Young Professionals, tijd om je sneakers te poetsen! Het jaarlijkse Sneakergala staat weer op het programma en wel op vrijdag 24 november! Dit jaar gepresenteerd door Jong Oranje (NOC-NSF en de aangesloten sportbonden en bedrijven), VSG-YPN en ICA.

 • Jong Oranje events in 2016

  09-05-2016

  Zet de Jong Oranje events voor de rest van het jaar in je agenda en zorg dat je er bij bent!

 • Jong Oranje blikt terug op succesvol 2015

  11-02-2016

  In 2015 zette Jong Oranje zich verder op de kaart met evenementen zoals de workshop Sportpromotie, de Tekentafel en uiteraard het SneakerGala. Check de infographic voor alle highlights.

 • Het aanvoerdersteam gaat ‘on tour’!

  16-10-2015

  Onder de noemer Tour d’Orange gaan de aanvoerders langs alle bondsdirecteuren. Hiermee willen we bewustwording creëren over wie we zijn, wat we doen en wat wij voor jou als Young Professional kunnen betekenen.

 • Meedenken in een bondsbestuur

  21-07-2015

  Jong Oranje-speler Bas van der Heijden wil het voor bondsbesturen mogelijk maken om op korte termijn en laagdrempelige wijze hun bondsbestuur te verjongen.