Jong Oranje

In de georganiseerde sport werken veel jonge, talentvolle en gemotiveerde mensen. Een deel komt elkaar wel eens tegen bij bijeenkomsten, maar de meerderheid zou elkaar op straat niet herkennen. En dat terwijl veel Young Professionals in hun werk met dezelfde thema’s bezig zijn, met vergelijkbare ideeën rondlopen en dezelfde drive hebben om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de georganiseerde sport. Om deze Young Professionals dichter bij elkaar te brengen is begin 2014 Jong Oranje ontstaan.

Doel

Jong Oranje heeft twee doelstellingen: verbinden binnen en buiten de sport. Allereerst brengen we Young Professionals met elkaar in contact om kennis uit te wisselen en op die manier de slagkracht van hun organisaties te vergroten. Daarmee leren we elkaar én de carrièremogelijkheden binnen de sport beter kennen. Daarnaast kunnen we veel leren van het bedrijfsleven, en daar komt onze tweede doelstelling om de hoek kijken: de kennis vanuit andere bedrijfstakken benutten om de sport te versterken.

Doelgroep

Jong Oranje is gericht op professionals die 35 jaar of jonger zijn en een dienstverband hebben bij NOC*NSF, één van de aangesloten sportbonden, Sport & Zaken en/of de WOS. Val je in deze doelgroep en wil je speler worden? Meld je dan nu aan.
Stagiaires, met uitzondering van USBO-stagiaires, ZZP’ers en werknemers van andere sport(gerelateerde) organisaties vallen niet onder de doelgroep, maar als fan kan je toch onderdeel zijn van Jong Oranje. Lees er hier meer over.

Wij zijn Jong Oranje

Jong Oranje zijn we samen. Wil je bijdragen aan de activiteiten? Heb je suggesties of interessante cases die je graag aan Jong Oranje voorlegt? Neem dan contact op met het aanvoerdersteam! Dit team bestaat uit Christine Saxton (NGF), Esli de Kok (KNRB), Floor van den Nieuwenhoff (KNZB), Luuk Berends (NBB), Janna Buitenrust Hettema (sport&zaken), Nathalie Pennekamp (KNHB) en Sam de Vor (NOC*NSF). Zij zijn te bereiken via jongoranjenetwerk@gmail.com.

Nieuws

Via deze website kun je al het nieuws van en over Jong Oranje volgen! Bekijk hier alle nieuwsberichten en geplande activiteiten van Jong Oranje. Je kunt ons ook volgen via Facebook of Twitter: @jongoranjeyp én lid worden van onze LinkedIn-groep.

 • Workshops Persoonlijke ontwikkeling: Wat is jouw talent waard?

  31-01-2019

  In het nieuwe jaar heb je nieuwe (persoonlijke) doelen en wellicht staat er een planningsgesprek op je te wachten. Jong Oranje start 2019 met workshops over persoonlijke ontwikkeling.

 • Jong Oranje blikt terug op succesvol 2015

  11-02-2016

  In 2015 zette Jong Oranje zich verder op de kaart met evenementen zoals de workshop Sportpromotie, de Tekentafel en uiteraard het SneakerGala. Check de infographic voor alle highlights.

 • Het aanvoerdersteam gaat ‘on tour’!

  16-10-2015

  Onder de noemer Tour d’Orange gaan de aanvoerders langs alle bondsdirecteuren. Hiermee willen we bewustwording creëren over wie we zijn, wat we doen en wat wij voor jou als Young Professional kunnen betekenen.

 • Meedenken in een bondsbestuur

  21-07-2015

  Jong Oranje-speler Bas van der Heijden wil het voor bondsbesturen mogelijk maken om op korte termijn en laagdrempelige wijze hun bondsbestuur te verjongen.

 • Gezocht: organisatoren voor het SneakerGala 2015!

  11-05-2015

  Eind 2014 werd een geweldige eerste editie van het SneakerGala georganiseerd. Om dat succes een vervolg te geven zijn we op zoek naar tien enthousiaste Jong Oranje-spelers die de uitdaging aan willen gaan om in november weer een fantastisch SneakerGa...