Studie-maatschappij

Het vak van topsporter is geen lifetime employment. Gemiddeld genomen stopt de loopbaan van een topsporter tussen het 30e en 35e jaar en start de carrière na de topsport. Onderzoek laat zien dat meer dan de helft van de topsporters moeite heeft met de overbrugging naar een nieuwe carrière. Het kost tijd en geld om de topsportcarrière af te bouwen, om te scholen en een weg te vinden in de wereld buiten de topsport. Ter voorbereiding op de carrière na de topsport zijn verschillende voorzieningen beschikbaar, zoals: studiekeuzeadvies, flexibel onderwijs, loopbaanbegeleiding en werkbemiddeling.

 • Topsport = werkervaring

  07-11-2017

  De arbeidsmarkt is idealiter op zoek naar mensen met werkervaring en dan nog het liefst een zoveel mogelijk. Als topsporter zul je duidelijk moeten maken dat je met je sportcarrière ook relevante ervaring hebt opgedaan.

 • Fasen in een sollicitatiegesprek

  17-10-2017

  In een sollicitatiegesprek komt doorgaans een vast aantal fasen aan bod. We lichten de fasen hier toe zodat je je goed kunt voorbereiden op het gesprek.

 • Sporten op topniveau tijdens voortgezet onderwijs

  21-06-2017

  Op een Topsport Talentschool kun je voortgezet onderwijs volgen met een aangepast programma. 30 Topsport Talentscholen maken de combinatie studie en topsport mogelijk in het voortgezet onderwijs (VMBO-HAVO-VWO).

  In: Onderwijs
 • Maak het verschil op de werkvloer!

  29-05-2017

  Als topsporter bezit je een aantal competenties/kwaliteiten die jij als heel normaal ervaart, terwijl deze buiten de topsport helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn.

 • Sollicitatiegesprek

  16-05-2017

  Tijdens een sollicitatiegesprek kun je een aantal specifieke vragen verwachten. Bereid je er goed op voor dat je uitgebreid moet toelichten wat een topsportcarrière inhoudt.