Werkgevers

Ben je werkgever en wil je meer weten over goed werkgeverschap binnen de sport, om uiteindelijk je organisatie sterker te maken? ‘Werken in de sport’ biedt je kennis, tools en tips om hiermee aan de slag te gaan. Een vacature plaatsen kan ook via deze link. En wil je over een bepaald onderwerp nog meer weten? Stel dan je vraag via het contactformulier, of kijk voor verdieping op sportwerkgever.nl. Daar vind je (achtergrond)informatie over bijvoorbeeld de cao contracten, de functieniveaumatrix, strategische personeelsplanning en gezondheidsbeleid.

 • WAB: wat is veranderd per 1 januari 2020?

  09-01-2020

  Vanaf 1 januari zijn de regels rond arbeidscontracten en ontslag veranderd. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Dit is relevant voor werkgevers en werknemers.

  In: Juridisch
 • Hoe zit het met de eindejaarsuitkering?

  16-12-2019

  Naast het salaris en vakantie geld is er in de CAO Sport ook een eindejaarsuitkering (EJU) afgesproken voor alle werknemers die vallen onder de cao. Hoe zit het nu ook alweer met de eindejaarsuitkering?

  In: CAO
 • Pensioenpremie 2020

  09-12-2019

  Het bestuur van het PFZW, het pensioenfonds voor de georganiseerde sport, heeft de premie voor 2020 bekend gemaakt. De pensioenpremie voor 2020 blijft zoals het er nu voorstaat gelijk, namelijk 23,5% met een opbouwpercentage wat 1,75% bedraagt.

  In: Pensioen
 • Wijzigingen collectief aanbod zorgverzekeringen

  19-11-2019

  Op 12 november maakten alle zorgverzekeraars hun premies en zorgverzekeringen voor het komende jaar bekend. In dit artikel lees je wat wijzigingen in het collectieve aanbod voor leden van de WOS betekenen.

 • Introductie ‘Besturen in de Sport’

  08-11-2019

  Tijdens de Introductiemodule ‘Besturen in de Sport’ maak je als (nieuwe) bondsbestuurders kennis met de sportsector en leer je hoe de sport georganiseerd is.