Werkgevers

Ben je werkgever en wil je meer weten over goed werkgeverschap binnen de sport, om uiteindelijk je organisatie sterker te maken? ‘Werken in de sport’ biedt je kennis, tools en tips om hiermee aan de slag te gaan. Een vacature plaatsen kan ook via deze link. En wil je over een bepaald onderwerp nog meer weten? Stel dan je vraag via het contactformulier, of kijk voor verdieping op sportwerkgever.nl. Daar vind je (achtergrond)informatie over bijvoorbeeld de cao contracten, de functieniveaumatrix, strategische personeelsplanning en gezondheidsbeleid.

 • Introductie ‘Besturen in de Sport’

  08-11-2019

  Tijdens de Introductiemodule ‘Besturen in de Sport’ maak je als (nieuwe) bondsbestuurders kennis met de sportsector en leer je hoe de sport georganiseerd is.

 • Pensioenontwikkelingen

  04-11-2019

  Alle grote pensioenfondsen lopen momenteel risico dat zij mogelijk op korte termijn moeten gaan korten op de pensioenen. Wat is er precies aan de hand en wat betekent dit voor jouw organisatie?

  In: Pensioen
 • Nieuwe versie Uitvoeringsregels Ontslag

  11-10-2019

  Vanaf 1 oktober 2019 geldt er een nieuwe versie van de Uitvoeringsregels Ontslag. Het gaat om de Uitvoeringsregels Ontslag om bedrijfseconomische redenen (BE) en Ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid (LAO).

  In: Juridisch
 • Margot Vliegenthart over haar voorzitterschap van de WOS

  03-10-2019

  Afgelopen zomer gaf bestuursvoorzitter Margot Vliegenthart een interview aan Sport Knowhow XL over haar indrukwekkende carrière, het voorzitterschap van de WOS en haar visie op de toekomst van de organisatie.

 • Maatregelen Prinsjesdag

  20-09-2019

  De AOW-leeftijd stijgt minder snel, de scholingsaftrek verdwijnt en er komt een vrijstelling voor een werkgeversverzekering. Dat zijn enkele plannen voor 2020 die de regering op Prinsjesdag presenteerde rondom personeel.