Arbeidsvoorwaarden

Wil jij meer weten over je arbeidsvoorwaarden? Waar je recht op hebt, wat je plichten zijn en welke landelijke afspraken er zijn gemaakt in de cao? Op deze pagina vind je onder andere informatie over de Cao Sport, je pensioen, je jaaruren en vakantie.

 • Wanneer is het te warm om te werken?

  05-07-2018

  Of het te warm is om te werken is van meerdere factoren afhankelijk. Volgens de wet mag je je werk onderbreken als de hitte ernstig en onmiddellijk gevaarlijk is voor je veiligheid en gezondheid.

 • Waarom je lid van een vakbond wordt

  25-06-2018

  Volgens het CBS is bijna een op de vijf werknemers lid van een vakbond. Weet jij als werknemer in de sport nog wat een vakbond voor jou kan betekenen? Of ben je al lid?

 • De ultieme CAO Sport begint met een dialoog

  31-05-2018

  Werkgevers en werknemers gingen op 17 mei gezamenlijk op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Hoe ziet de ultieme CAO Sport eruit?’.

  In: CAO
 • Tips voor beeldschermwerk

  29-05-2018

  Ook al werk je dan in de sport, je brengt vast heel wat uurtjes door achter je computer. Je kunt veel doen om je beeldschermwerk gezond uit te voeren.

 • Werken in de kou

  07-02-2018

  De temperaturen liggen deze week op een dieptepunt. Dat betekent dat je, als je regelmatig buiten of in onverwarmde ruimten werkt, last van de kou kunt krijgen. Lees hier wat de risico’s zijn en wat je zelf kunt doen tegen de kou.