Arbeidsvoorwaarden

Wil jij meer weten over je arbeidsvoorwaarden? Waar je recht op hebt, wat je plichten zijn en welke landelijke afspraken er zijn gemaakt in de cao? Op deze pagina vind je onder andere informatie over de Cao Sport, je pensioen, je jaaruren en vakantie.

 • Bijna helft werknemers bereikbaar buiten werktijd

  06-02-2020

  Bijna de helft van alle werknemers is vaak of altijd buiten werktijd bereikbaar voor het werk, bijvoorbeeld via telefoon, e-mail of whatsapp. Ruim drie kwart van de managers is buiten hun werkuren bereikbaar voor collega’s of klanten.

 • Toename thuiswerken

  17-12-2019

  Het aantal mensen met betaald werk dat (soms) thuiswerkt is toegenomen van 2,8 miljoen in 2013 naar 3,3 miljoen in 2018. Dat is 37 procent van de werkzame beroepsbevolking. Incidentele thuiswerkers vormen hiervan de grootste groep (2 miljoen).

 • Gemiddeld 65 jaar bij pensionering

  15-08-2019

  De gemiddelde pensioenleeftijd van werknemers is in 2018 verder gestegen naar 65 jaar. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

  In: Pensioen
 • Wanneer is het te warm om te werken?

  29-07-2019

  Of het te warm is om te werken is van meerdere factoren afhankelijk. Volgens de wet mag je je werk onderbreken als de hitte ernstig en onmiddellijk gevaarlijk is voor je veiligheid en gezondheid.

 • Medezeggenschapswerk

  16-07-2019

  Als je je als werknemer in de sport verder wilt ontwikkelen, denk dan ook eens aan medezeggenschapswerk. Als lid van een OR of PVT kun je meepraten over allerlei zaken die betrekking hebben op je arbeidsomstandigheden, arbeidsrelatie en het beleid bi...