Arbeidsvoorwaarden

Wil jij meer weten over je arbeidsvoorwaarden? Waar je recht op hebt, wat je plichten zijn en welke landelijke afspraken er zijn gemaakt in de cao? Op deze pagina vind je onder andere informatie over de Cao Sport, je pensioen, je jaaruren en vakantie.

 • Werken in de kou

  07-02-2018

  De temperaturen liggen deze week op een dieptepunt. Dat betekent dat je, als je regelmatig buiten of in onverwarmde ruimten werkt, last van de kou kunt krijgen. Lees hier wat de risico’s zijn en wat je zelf kunt doen tegen de kou.

 • Je arbeidsvoorwaarden

  08-11-2017

  Het vastleggen van afspraken in een overeenkomst (je arbeidsvoorwaarden) geeft duidelijkheid vooraf, maar helpt ook toekomstige geschillen voorkomen. Als een arbeidsovereenkomst schriftelijk wordt overeengekomen is er sprake van een arbeidscontract.

  In: CAO
 • Minimumloon per 1 juli 2017 omhoog

  06-06-2017

  Verdien jij het minimumloon of minimumjeugdloon? Dan ga je er per 1 juli op vooruit. Verder gaat de leeftijd voor het wettelijk volwassenminimumloon van 23 naar 22 jaar. Het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21 jarigen gaat extra omhoog.

  In: Inkomen
 • Fit op het werk stimuleert fit zijn thuis

  20-04-2017

  Een gezonde leefstijl op de werkvloer is voor werknemers belangrijker en een groot deel van de werknemers die op het werk gestimuleerd worden om een gezonde leefstijl na te leven neemt deze instelling ook mee naar huis.

 • Stille dinsdag

  05-04-2017

  Misschien merk je het zelf wel eens: je bent aan het werk maar wordt steeds uit je concentratie gehaald door binnenkomende mailtjes, appjes of telefoontjes. Aan het eind van de dag denk je: wat heb ik eigenlijk gedaan?

  In: Tips