Vitaliteit

Vitale en gezonde werknemers zijn belangrijk voor een organisatie: ze zijn productiever en werken met plezier. Daar is iedereen bij gebaat. Hoe zorg jij dat je vitaal blijft en hoe kan je werkgever je hierbij ondersteunen? Wil je meer weten over arbeidsomstandigheden of vitaliteit, kijk dan verder om bijvoorbeeld gezondheidstesten te maken, te lezen over verzuim en re-integratie, of tips te verzamelen via de Arbocatalogus in de sport.

 • Tien tips voor thuiswerken

  19-03-2020

  Misschien ben je het niet gewend, maar moet je door het coronavirus je werkzaamheden vanuit huis oppakken. Thuiswerken heeft veel voordelen, maar je bent ook sneller afgeleid. We zetten tien tips op een rijtje om effectief thuis te werken.

 • Je mail verwerken na je vakantie

  23-07-2019

  Heb je je inbox tijdens je vakantie lekker gelaten voor wat het is, dan wachten er na terugkomst vele mails in je inbox om verwerkt te worden. Heb jij ook zo'n overvolle mailbox en heb je het gevoel meteen weer toe te zijn aan vakantie? Hier enkele t...

 • Je werk loslaten tijdens vakantie

  01-07-2019

  Wellicht heb je een welverdiende vakantie in het vooruitzicht. Fijn om even afstand te nemen van je werk en daarna met veel energie weer aan de slag te gaan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je je werk écht loslaat?

 • Meer dan 2 miljoen werknemers ervaren informatieovervloed

  18-04-2019

  In 2018 kreeg 28 procent van alle werknemers (ruim 2,1 miljoen mensen) op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. Hoe ga jij er mee om?

 • Post holiday blues

  28-08-2018

  Misschien kijk je ook met enige vrees naar de dag dat je na je vakantie weer aan het werk gaat. Je mailbox puilt uit, en is je werk wel zo goed overgenomen door je collega? Met deze tips ga je zo weer fris aan de slag!