07-09-2018

Werken op Papendal

Papendal is de thuisbasis voor menig topsporter en heeft daarmee een enorme aantrekkingskracht op allerlei sportorganisaties. En op werkzoekenden, want wie wil er nu niet in het hart van de sport werken? De grote verscheidenheid aan organisaties die op Papendal gehuisvest zijn biedt een al even grote diversiteit aan vacatures in de sport. Wist je dat er zich maar liefst 33 sportorganisaties op Papendal bevinden die samen zo’n 775 werknemers in dienst hebben?

Een stukje geschiedenis

Op 24 januari 1959 komt in een vergadering van NSF (Nederlandse Sport Federatie) een nationaal sportcentrum ter sprake waar alle aangesloten bonden van NSF hun voordelen uit zouden kunnen halen. In november 1963 koopt NSF een bosterrein van 93,5 hectare van de gemeente Arnhem en in 1965 wordt het terrein uitgebreid tot 123 hectare. Op 7 mei 1971 wordt Nationaal Sportcentrum Papendal officieel geopend door prinses Beatrix. Het terrein van Papendal is ondertussen uitgebreid tot ruim 160 hectare en de faciliteiten zijn flink gemoderniseerd. Ruim 300 talenten en topsporters van verschillende sportbonden maken dagelijks gebruik van de faciliteiten van Papendal.

Organisaties op Papendal

Papendal biedt naast faciliteiten voor de topsport, ook een thuishaven aan diverse organisaties. Zo kiezen diverse sportbonden er voor om op Papendal te trainen en te overnachten. Maar liefst 33 organisaties hebben echter een permanente huisvesting op Papendal. Zij werken dagelijks vanuit de inspirerende, bosrijke omgeving die sport ademt. Wil je weten wie er allemaal gehuisvest zijn op Papendal? Bekijk dan het overzicht van organisaties op Papendal. Bekijk ook de plattegrond van het terrein.

"Nu steeds meer (sport gerelateerde) organisaties zich op Papendal willen vestigen blijkt hoe aantrekkelijk het concept is. Een unieke kantoorlocatie, in het hart van de sport, waar organisaties elkaar weten te vinden en elkaar kunnen versterken." Aldus Jochem Schellens, directeur Sportcentrum en Congreshotel Papendal.

Vacatures op Papendal

Al sinds de jaren ’70 is Papendal een inspirerende omgeving voor de sport in Nederland en daarmee ook voor wie in de sport werkt of wil werken. Het terrein ligt dichtbij de A12 en de A50 in de bossen bij Arnhem en heeft als de thuisbasis van NOC*NSF veel in huis voor (top)sporters. Nationale en internationale sporters maken tijdelijk of permanent gebruik van de accommodaties. Kennis, sport- en hotelaccommodaties, restaurants, innovatie en testmethodieken staan ter beschikking voor mensen met ambitie. Interesse in werken op Papendal? Bekijk dan nu de actuele vacatures op Papendal.